Tingvej 14, 7800 Skive +45 97 54 41 55 Mandag til torsdag: 07:30 - 16:30 - Fredag: 07:30 - 15:00

Gas og naturgas

Trænger gasfyret til en udskiftning eller bor du i et område hvor du måske ville få nogle fordele ved at vælge gas frem for noget andet. Så ring venligst og vi vil guide dig i gennem de utal af muligheder der er inden for netop dette område. Vi forhandler med næsten alle mærker, så det er dine behov der bestemmer.

Det er blevet mere og mere populært at bruge gasfyr som varmekilde i hjemmet. Dette skyldes naturligvis, at du med en gaskedel kan opnå flere forskellige fordele. Først og fremmest tænker de fleste selvfølgelig på deres varmeøkonomi, som du med en gaskedel typisk kan forbedre. Derudover kan du potentielt opnå en lang række andre fordele og ikke mindst være med til at skåne miljøet.

Overvejer du selv at anskaffe et nyt gasfyr, kan vi hos Mogenstrup smede og maskinforretning hjælpe dig med både vejledning, køb og installation. Vi fører gaskedler fra de bedste mærker som Vaillant og bosch som leverer produkter af meget høj kvalitet og dermed sikrer dig en holdbar løsning. Har du behov for vejledning, spørgsmål eller lignende er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Opvarmning med gasfyr

Et gasfyr er en meget enkel form for varmekilde. Det består af to primære dele, en brænder og en gaskedel og bruger naturgas som drivmiddel. Naturgassen afbrændes i kedlen og den varme, der dannes, bruges til at opvarme husets vand til både radiatorer og vand i hanen.

Fordele ved et naturgasfyr

  • Mindre varmeudgifter i forhold til at fyre med olie og elradiatorer
  • Gasfyret er meget stabilt, driftsikkert og har en lang levetid
  • Miljøvenligt pga. høj virkningsgrad og udnyttelse af ressourcer
  • Fyret installeres nemt i hjemmet og kræver minimal justering og vedligeholdelse

Hvor meget kan jeg spare med et gasfyr?

At fyre med naturgas er en hel del billigere end at fyre med både olie og elradiatorer. Gasprisen stiger og falder naturligvis som med oliepriserne, men når prisen går op ad, er det oftest ikke de samme voldsomme stigninger, du vil se. Udskifter du et ældre gasfyr med et nyt et af slagsen, kan du spare op til 25%. Teknologien udvikler sig hurtigt, og gaskedlerne bliver derfor mere og mere effektive til at udnytte gassen. Dette gavner både din varmeøkonomi og miljøet, og du bør derfor løbende overveje, om det er tid til at anskaffe en nyere model. Når først du har en gaskedel, er det desuden også den langt nemmeste løsning at fortsætte med. Typisk kan du forvente, at dine omkostninger til et nyt fyr inklusiv installation osv. vil være tjent hjem i løbet af 8 til 10 år.

Udgifter til anskaffelse, installation osv.

Overvejer du at investere i et nyt gasfyr, er der selvfølgelig nogle umiddelbare omkostninger til indkøb og ikke mindst installation. Hvor meget dette beløber sig til, afhænger af flere forskellige faktorer. Rigtigt mange har i forvejen et ældre gasfyr, som de ønsker at udskifte, og hvis dette er tilfældet, er det oftest ikke særlig dyrt og kan gøres for ca. 35-40.000 kr.

Har du i øjeblikket en anden varmekilde, som f.eks. et oliefyr, skal du forvente nogle flere udgifter. Dette skyldes naturligvis, at det kræver en del forarbejde, før gasfyret er klar til brug. Her tænker vi blandt andet på anlæg af rør, aftræk osv.

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok